مبانی نظری و پیشینه تحقیق بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار (فصل 2)
مبانی نظری و پیشینه تحقیق بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار (فصل 2) مبانی نظری و پیشینه تحقیق بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار (فصل 2)دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار (فصل 2) مبانینظریوپیشینهتحقیقبازارسرمایه-------
مبانی نظری و پیشینه تحقیق بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار (فصل 2)
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: .docx
تعداد صفحات: 57
حجم فایل: 0
قیمت: 69300 تومان
بخشی از متن:
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..docx) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 57 صفحه
قسمتی از متن word (..docx) :
فصل دوم
ادبیـات و پیـشینه تحقیـق
2-1-مقدمه
یک ازمهم ترین بخش های اقتصاد کشورها، بازار سرمایه است ، این بازار نقش بسیار مهمی در تأمین مالی بنگاهها و فعالیتهای تجاری دارد. استفاده از بازار سرمایه برای تأمین مالی مخارج دولت از قدیمی ترین و متداول ترین مبادلات مالی است.
در کشورهای توسعه یافته،بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار جایگاه ویژه ای در تأمین سرمایه واحدهای تجاری و صنعتی دارد، در حالیکه در کشورهای کم تر توسعه یافته مثل ایران، تمرکز تأمین مالی بر سیستم بانکی است.
بازار بورس سبب کنترل نقدینگی در جامعه می شود یعنی یک فرصت سرمایه گذاری مطلوب برای سرمایه گذاران با هر میزان سرمایه ایجاد می کند و توزیع عادلانه ثروت را مهیا می کند.
بورس دماسنج اقتصاد کشورهاست یعنی وضعیت بورس در اقتصاد هر کشور، روند تغییرات اقتصادی هر کشور به شمار می آید. از جمله مزایای بازار بورس را در سطح کلان می توان به رشد تولید ناخالص داخلی و تورم، استفاده از پس اندازهای خرد و کوچک مردم، هدایت سرمایه های سرگردان و کمک به رشد صنعتی شدن کشور اشاره نمود.
در بخش اول این فصل، مروری بر توضیحات بازار سرمایه،بورس اوراق بهادار و تأثیر آن بر اقتصاد، تاریخچه بورس در جهان و ایران شده است. بخش دوم، به مبانی نظری پیرامون این موضوع پرداخته و تئوری های ارائه شده را بیان
کرده است و در بخش سوم، پیشینه تحقیق اعم از خارجی و داخلی بیان شده است.
بخش اول
2-2-مفاهیم نظری
2-2-1-بازار مالی
با تقسیم کل سیستم اقتصاد یک کشور به دو بخش واقعی و مالی، بخش مالی را می توان به عنوان زیر مجموعه ای از نظام اقتصاد تعریف کرد که در آن وجوه، اعتبارات و سرمایه در چارچوب قوانین و مقررات مشخص از طرف پس انداز کنندگان و صاحبان پول و سرمایه به طرف متقاضیان ، جریان می یابد (سایت بورس اوراق بهادار ایران-335).
بازار های مالی نیز بازارهایی هستند که در آنها داراییهای مالی مبادله می شوند . داراییهای مالی داراییهایی مثل سهام اوراق قرضه هستند که ارزش آنها به ارزش تولیدات وخدمات ارائه شده توسط شرکت های منتشر کننده آنها وابسته است .
فلسفه اصلی شکل گیری بازارهای مالی، تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد است، سیستم های مالی سعی دارند تا به بهترین نحوه، نقل و انتقال وجوه را بین عرضه کنندگان و متقاضیان وجه نقد تسهیل و از این راه تخصیص منابع را بهینه کنند (سایت خبر آنلاین -کد خبر 127111).
2-2-1-1-اقسام بازار مالی
بازار مالی بر اساس سررسید تعهدات مالی به دوگروه طبقه بندی می شود.