پیشینه تحقیق خودتنظیمی
پیشینه تحقیق راهبردهای یادگیری خودتنظیمیتحقیق راهبردهای یادگیری خودتنظیمیپیشینه راهبردهای یادگیری خودتنظیمیراهبردهای یادگیری خودتنظیمییادگیری خودتنظیمیپیشینه تحقیق راهبردهای یادگیریپیشینه تحقیق یادگیری-------
پیشینه تحقیق خودتنظیمی
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 60
حجم فایل: 105
قیمت: 51721 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 60
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
ممکن است در توضیحات بهم پیوستگی در کلمات وجود داشته باشد ولی در فایل word اینگونه نیست.
قسمتی از متن:
خودتنظیمیسازهای است که در دههی 1967 از سوی بندورا مطرح شد. یکی از مفاهیم مورد تاکید نظریه شناختی- اجتماعی[1] بندورا، مفهوم خودسامانی یا خودنظم دهی است. منظور از خودسامانی «تولید و هدایت اندیشهها، هیجانات و رفتارها توسطخود فرد به منظور رسیدن به هدف است» (سانتروک[2]، 2004)
بندورا، یادگیری خودتنظیمی را این گونه تعریف میکند: «توانایی شروع کردن و دست کشیدن از فعالیتهای مطابق یا مقتضیات موقعیتهای اجتماعی، آموزشی و توانایی به تعویق انداختن کارها با هدف دلخواه» خودتنظیمی، نقطه ثقل کارکردموثر در زمینههای کنترل تکانه، مدیریت زمان و مقابله با فشار روانی است. (زیبازاده، 1386).
بنا بر عقیده زیمرمن(1995) یکی از مهارتهای خودتنظیمی مهارت مدیریت و برنامهریزی زمان است. مدیریت زمان، به معنی مدیریتی است. هم چنین به معنی اختیار گرفتن زمان و کار خویش و اجازه ندادن به اینکه امور و حوادث شما را هدایت کند. (همان منبع).
گرین و آزودو[3](2007) میگویند: «اگرچه بر سر تعریف نظریه خودسامانی در میان صاحبنظران اختلاف وجود دارد، اما همهی آنان بر این باورند که یادگیرندگانخود سامانگر فعالند و به کمک نظارت و راهبرد، یادگیری خود را به طور موثر سامان میدهند» (سیف،1388)، پینتریج (1999) یادگیری خود نظم داده شده را بهعنوان راهبردهایی که دانشآموزان استفاده میکنند تا شناخت خود را تنظیم کند، تعریف میکند. یادگیری خود نظم داده شده یک فرایند فعال و سازنده است که طی آن یادگیرنده برای خود هدف تعیین میکند و با توجه به اهداف و شرایط موجود در محیط سعی در ارزیابی، تنظیم و کنترل فرایندهای شناختی، انگیزهای ورفتاریاش میکند.
انواع خودتنظیمی
زیمرمن و ماتینز، (2002) بین چند نوع خود تنظیمی در حیطه¬ی تحصیلی تفاوت قائل شده¬اند که اینانواع خودتنظیمی براساس میزان درونی شدن آن¬ها تقسیم¬بندی شده است.
2-2-2-1- نظم¬دهی بیرونی:
نظم دهی درون فکنی شده:
دراین سطح، شخص خود را با تائید یا عدم تائید خود، نظم می¬بخشد. دانش¬آموز درون فکنی کرده، تکلیف خود را انجام خواهد داد و در صورت عدم انجام آن احساس گناه خواهد کرد. بندورا در بررسی یادگیری خودتنظیمی، دانش¬آموزان را به عنوان شرکت کننده¬ای فعال از نظر فراشناختی، انگیزشی و رفتاری در فرایند یادگیری می¬داند. از نظر فراشناختی فراگیران خود تنظیم افرادی هستندکه روحیه¬ی طراحی سازماندهی، خودآموزی و خودارزیابی دارند. از نظر انگیزش فراگیران خود تنظیم در تمام مراحل مختلف یادگیری خود را افرادی لایق، خودکار آمد و مستقل می¬یابند. از نظر رفتاری فراگیران خود تنظیم، محیط¬هایی را انتخاب می¬کنند که یادگیری را افزایش دهد. (فتاحی، 1389).
متخصصانروان شناسی، یادگیری خود تنظیمی را در برگیرنده، چندین فرایند می¬دانند. عمده¬ترین این فرایندها از سوی روان¬شناسانی چون بندورا، زیمرمن و همکاران آن¬ها مطرح شد.
بندورا یادگیری خود تنظیمی را علیت متقابل بین سه فرایند تاثیرگذار، محیطی، رفتاری و شخصی فرض می¬کند. (امینی، 1387).