پیشینه تحقیق سلامت روانی و استرس شغلی
مبانی نظری سلامت روانی و استرس شغلیمبانی نظری سلامت روانی مبانی نظری استرس شغلیپیشینه تحقیق سلامت روانی پیشینه تحقیق استرس شغلیسلامت روانیاسترس شغلیاسترسشغلسلامتروان-------
پیشینه تحقیق سلامت روانی و استرس شغلی
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 42
حجم فایل: 73
قیمت: 51721 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 42
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
ممکن است در توضیحات بهم پیوستگی در کلمات وجود داشته باشد ولی در فایل word اینگونه نیست.
قسمتی از متن:
تعریف استرس شغلی
استرسشغلی به عنوان یکی از مهم¬ترین ویژگی¬های محیط کار، فرسودگی بدنی یا عاطفیاست که بر اثر مسائل و مشکلات واقعی یا ذهنی پدید می¬آید. واژه استرس مستقیماً از زبان لاتین گرفته شده و به معنی تحمیل، فشار و خسته شدن می¬باشد، این واژه به سرعت فراگیر شده و به یکی از اصطلاح¬های رایج پنج دههاخیر تبدیل گردیده است. اولین بار روچ (1984) این اصطلاح را چنین تعریف کرد که استرس پاسخی غیر اختصاصی از ارگانیسم در مقابل هر تقاضا یا تغییر درشرایط فیزیکی می¬باشد. بر اساس تعریف مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت حرفه ای (NIOSH) فرد زمانی با استرس شغلی مواجه می¬شود که بین نیازهای شغلی با توانایی¬ها، قابلیت¬ها و خواسته¬های وی هماهنگی موجود نباشد (هاشمی¬نژاد و همکاران، 1392). در این تعریف ضمن تاکید بر عدم هماهنگی با توانایی¬ها و قابلیت¬های فرد، به خواسته¬های فردی نیز توجه شده است. کندال و همکارانش استرس را یک تجربه طبیعی و قابل پیش بینی در روند زندگی و کار معرفی کرده وتاکید داشته¬اند که همه نتایج استرس منفی نیستند و گاه استرس حالت منفی و گاه نیز پیامدهای مثبتی به همراه دارد (کندال، مورفی، اونیل و بورسنال ، 2000).
نشانه¬های استرس شغلی در سه حیطه روانی، جسمانی و رفتاری نمایان می¬شود. حیطه روانی استرس شغلی با نارضایتی شغلی همراه است، این نارضایتی از شایع¬ترین پیامدهای استرس شغلی می¬باشد که باعث افسردگی، اضطراب، ملالت، اختلالات جنسی، احساس ناکامی، انزوا و بیزاری می¬شود (کنزویچ، میلوسویچ، گلوبیچ، بلوسویچ، روسو و موستاجبگوویچ ، 2011).
استرسمحیط کار به وسیله غیبت¬ها، تأخیرها و ناتوانی¬های کارکنان باری سنگین بر روی سازمان تحمیل می¬کنند تحقیقات در استرالیا نشان داده است که بیشتر از یک روز در ماه کارکنان به دلیل افسردگی مواد مخدر یا اضطراب از کار باز می¬مانند. تحقیـقات دیگری نشان داده، افراد مجرد به خصوص زنان بیشتر در معرض خطرات استرس می¬باشند در تحقیق دیگری نیز این نتیجه حاصل شده است که بیکاری زیاد، عدم امنیت شغلی قراردادهای کوتاه مدت و فشار روانی روی کارکنان با استرس مرتبط هستند همچنین نگرانی از آینده، عدم تطابق نیازها و احساسات و عدم مالکیت می¬تواند ایجاد استرس کند (استون ، 2011).