پیشینه تحقیق تعارض سازمانی
مبانی نظری و پیشینه تحقیق تعارض سازمانیپیشینه تحقیق تعارض سازمانیمبانی نظری تعارض سازمانیتحقیق تعارض سازمانیپیشینه تعارض سازمانیتعارض سازمانیتعارضسازمانی-------
پیشینه تحقیق تعارض سازمانی
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 34
حجم فایل: 84
قیمت: 46239 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 34
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
قسمتی از متن:
تعارض و ماهیت آن:
اگرهمکاری و رفتارهای خوب اجتماعی در یک طرف پیوستاری که چگونگیِ کار کردن افراد وگروهها را با یکدیگر در سازمانها توصیف میکند قرار گیرد، در طرف دیگر آن مطمئنا ً تعارض قرار میگیرد. این واژه معانی زیادی دارد و برای اشاره به رویدادهایی با دامنه وسیع نظیر اضطرابهای درونی ناشی از نیازها وخواستههای رقابتی ( تعارض درونی ) تا خشونت بازبین کشورها ( جنگ ) مورد استفاده قرا رمی گیرد ( بارون و گرین برگ[2]، 1990 ). در حوزه رفتار سازمانی تعارض عمدتاً به مواردی اشاره دارد که در آن واحدها یا افراد در درون یک سازمان بجای کار کردن با همدیگر در مقابل یکدیگر کار میکنند. فرهنگ لغت و بستر، تعارض را به صورت (نبرد و اختلاف نیروهای متـضاد، و تضـاد موجـود بین غرایز یا اخـلاقیات و ایده آلهای دینی و اخلاقی) تعریف میکند. . (فیاضی، 1382). رابینز[3] (1990) معتقد است که تعارض فرایندی استکه در آن شخص اول به طور عمدی میکوشد تا به گونهای باز دارنده سبب ناکامی شخص دوم در رسیدن به علائق و اهدافش گردد. (خواجه ای، 1372)
داج[4](1993) تعارض را عدم تطابق و تفاهم در مورد فعالیتهای انجام شده تعریف کرده است. تامسون[5] تعارض را هر رفتاری که از جانب اعـضای یک سـازمان به منظور مخالفـت با سایر اعضاء صورت میگیرد، میداند. (میرکمالی، 1371)
باتوجه به یک تعریف جامع و پذیرفته شده، تعارض فرایندی است که از طریق آن یکگروه متوجه میشودکه گروه دیگر اقداماتی را انجام داده است و یا در حال انجام است که اثرات منفی را برخواستههای او میگذارد (گرین برگ، 1990). بهعبارت دیگر عناصرکلیدی تعارض به نظر میرسدکه در برگیرنده:
1) علائق متضاد بین افراد یا گروهها 2) شناخت چنین تضادهایی در علائق 3) اعتقاد بر این اصل که هر طرف علائق دیگری را خنثی خواهد کرد ( یا قبلاً کرده است ) 4) اقداماتی که در واقع چنین اثرات را به وجود میآورد.
مراحل تعارض در سازمان ها
از دیدگاه رابینز(1998) فرایند تعارض از چهار مرحله تشکیل شده است: