پیشینه تحقیق کارایی
مبانی نظری و پیشینه تحقیق کاراییپیشینه تحقیق کاراییمبانی نظری کاراییتحقیق کاراییپیشینه کاراییکارایی-------
پیشینه تحقیق کارایی
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 29
حجم فایل: 58
قیمت: 46239 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 29
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
عوامل مؤثر در کارایی
انواع کارایی
اندازهگیری کارایی
و...
قسمتی از متن:
تعریف کارایی
دردائرة المعارف "علم و تکنولوژی" کارایی به این صورت تعریف شده است: نسبتی که به صورت ستاده به داده ای از نیرو، انرژی یا کار در واحد زمان، و بر حسبدرصد بیان می گردد را کارایی گویند(مجیبی وهمکاران،1392،283).کارایی مربوطبه اجرای درست کارها در سازمان است؛ یعنی تصمیماتی که با هدف کاهش هزینهها، افزایش مقدار تولید و بهبود کیفیت محصول اتخاذ میشوند. کارایی عبارت است ازنسبت بازده واقعی بدست آمده به بازدهی استاندارد و تعیین شده(مورد انتظار) یا نسبت مقدار کاری که انجام میشود به مقدار کاری که باید انجام شود(طاهری، 1378).
از جمله مقیاسهایی که برای تعریف و ارزیابی بهرهوری ارائه شدهاند، مقیاسهای کارایی هستند. مقیاسهای کارایی، نهادهها یا منابع یک سازمان را با کالاها و خدمات نهایی که تولید میشوند، مقایسه میکنند(پیمان، 1374). کارایی به نسبت کمیت خدمات و تولیدات ارائه شده به هزینه مالی یا نیروی کار که برای ارائه آنها لازم استاشاره دارد. با این حال این مقیاس و شیوه اندازهگیری بهرهوری، میزان رضایت مشتری یا میزان دسترسی به هدف مطلوب را اندازه نمیگیرد. برای مثال مقیاسهای کارایی نسبت تعداد افراد درمانشده را به نفر ساعت کار پزشکان نشان میدهد؛ حال آنکه مقیاسهای اثربخشی طوری طراحی شدهاند که نشان دهند؛ از کل بیماران تحت درمان چه تعداد در معالجه موفق بودهاند.(ابطحی،1372)
نخستین سابقه و مدارک مربوط به کارسنجی به سال 1760 م بر میگردد؛ زمانی که یک فرانسوی به نام ژان برونه بررسیهایی در مورد عملیات انجام شده در ساخت سنجاق برای اصلاح فعل و انفعالات آن انجام میداد(ابطحی،1372، 23).
حتی صد سال قبل از مدیریت علمی نیز صاحبان صنایع فرانسهو انگلیس برای تعیین استانداردهای عملکرد(کارایی) و اصلاح فعل و انفعالات،از نوعی اندازهگیری کار استفاده میکردند. با شروع دوره نهضت مدیریت علمیدر اوایل سالهای 1900 م، فردریک وینسل[1]، تیلور[2]، فرانک و لیلیان گیلبریث[3]، به منظور افزایش کارایی کارگران درباره تقسیم کار، بهبود شرایطکار و تعیین زمان استاندارد کار(سنجش کارایی)، مطالعاتی را انجام دادند(همان ، ص 27).