پیشینه تحقیق نگرشهای زیست محیطی
مبانی نظری نگرشهای زیست محیطیمبانی نگرشهای زیست محیطینگرشهای زیست محیطیپیشینه تحقیق نگرشهای زیست محیطیپیشینه نگرشهای زیست محیطیتحقیق نگرشهای زیست محیطینگرش زیست محیطیزیست محیطی-------
پیشینه تحقیق نگرشهای زیست محیطی
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 20
حجم فایل: 66
قیمت: 44869 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 20
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
قسمتی از متن:
نگرشهای زیست محیطی
دراصطلاح "محیط زیست[1]" ، زیستن توسط محیط زیست احاطه شده و محیط در برگیرنده آن است. بومشناسی[2] یا اکولوژی عمدتا به تحقیق درباره روابط بینموجودات زنده با یکدیگر و با محیط زندگی آنها میپردازد. هرموجود زنده پیوسته با موجودات زنده دیگر ونیز با موجودات غیر زنده اطراف خود ارتباط دارد و هرکدام یکدیگر را تحت تاثیر خود قرارمیدهند. هرآنچه فرایند زیستن را احاطه کرده، آن را در خود فرو گرفته و با آن در کنش متقابل قرار دارد رامی توان محیط زیست نامید (محمد نیا، 1391).
گوردون آلپورت[3] (1935) نگرش[4] را چنین تعریف کرده است: "نگرش یک حالت آمادگی ذهنیو عصبیاست که از طریق تجربهسازمان مییابد و بر واکنش فرد نسبت به تمامی موضوعها و موقعیتهای وابسته به نگرش تأثیر مستقیم و پویا بر جای میگذارد". اما تعریفی که اکثر روانشناسان اجتماعی از واژه نگرش دارند عبارت است از: نگرش، نظامی بادوام است که شامل یک عنصر شناختی، یک عنصر احساسی و تمایل به عمل است. عنصر شناختی، شامل اعتقادات و باورهای شخص درباره یک اندیشه یا شیء است. عنصر احساسی یا عاطفی، آن است که معمولا نوع احساس عاطفی با باورهای ما پیوند دارد و تمایل به عمل به جهت آمادگی برای پاسخگویی به شیوهای خاص اطلاق میشود (کریمی،1373).
شولتز[5] و همکارن (2004) اصطلاح "نگرانی محیطی[6]" را به عنوان عاطفه (نگرانی) همراه با باورهایی در مورد مشکلات زیست محیطی تعریف کردند. نگرشهای زیست محیطی[7] به عنوان مجموعهای از باورها، عواطف، ونیتهای رفتاری فرد درموردفعالیتها یا موضوعات زیست محیطی تعریف شده است. به نظر می رسد دامنه نگرانیهای زیست محیطی و نگرشهای زیست محیطی از نگرش عمومی گسترده نسبت بهمحیط تا نگرش خاص نسبت به موضوعات واعمال مربوطبه محیطزیست فرق داشته باشد(شولتز و همکاران، 2004).
چالش¬هایپیش روی روان¬شناسی حفاظت از محیط زیست قابل توجه هستند. یکی از کمک¬های اساسی روانشناسی به نگهداری از محیط زیست را می¬توان کمک به تأکید بر قابلیت¬های انسان و به کارگیری آن دانست. ما به لحاظ روان¬شناختی از طرق بسیاری با دنیای زندۀ بزرگتر پیوند داریم. شاید این به شیوه¬هایی که حتی مااز آن آگاه نیستیم (از قبیل مزایای مرتبط با بهداشت روان که از صرف وقت درطبیعت حاصل می¬شود یا یک حس غیرقابل نام¬گذاری اما نیرومند نسبت به یک مکان)، یا به طرقی که ما کاملاً از آن آگاهیم (مانند زمانی که از یک نوع هویت محیطی برخورداریم که برای تعاملات اجتماعی ما از اهمیت قابل توجه برخوردار است) اتفاق بیافتد (کلایتون به نقل از؛ صفاری نیا و همکاران، 1390).
و...