مبانی نظری برنامه ریزی استراتژیک
پیشینه تحقیق برنامه ریزی استراتژیکتحقیق برنامه ریزی استراتژیکپیشینه برنامه ریزی استراتژیکبرنامه ریزی استراتژیکمبانی نظری برنامه ریزی استراتژیکمبانی برنامه ریزی استراتژیکبرنامه ریزی استراتژیک-------
مبانی نظری برنامه ریزی استراتژیک
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 23
حجم فایل: 33
قیمت: 46239 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 23
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
قسمتی از متن:
برنامهریزی استراتژیک چیست؟
برنامهریزیعبارت از فرایند برقراری یا تعیین اهداف و اقدامات لازم جهت نیل به آنهاستو برنامه استراتژیک به برنامه بلند مدت توجه دارد و پل لازم بین حال و آینده موسسه یا سازمان است. بطور اختصار برنامه استراتژیک موجب بهبود عملکرد و پاسخگویی به نیازهای محیط در حال تغییر سازمان میگردد و جنبههایمثبت و منفی آنرا میتوان این طور متصور نمود:
1- راهنمای تداومدار برای فعالیتهای سازمان است.
2- به مدیران کمک میکند تا فرصتهای مطلوب، مصون و آسیبپذیر را تشخیص دهند و از بین آنها به انتخاب بپردازند.
3- در پیشبینی مشکلات قبل از وقوع، و پیش از شدید شدن، مدیران را یاری کند.
4- ریسک و اشتباه را به حداقل برساند.
آنچهدر ارتباط با جنبههای منفی برنامهریزی استراتژیک مطرح است اینکه، پیشبینی تغییرات محیطی مشکل است و توانایی و تشخیص سازمان در همسویی با آنها، لزوم به سرمایهگذاری در وقت و هزینه نیروی انسانی است (بیگی، 1385).
مزایای برنامهریزی استراتژیک
1- یکی از مزایای برنامهریزی استراتژیک هادی بودن آن است. این نوع برنامهریزی جهت و مسیر فعالیتها و عملیات سازمان را مشخص ساختهو بهعنوان راهنمای سازمان عمل میکند.
2 - جهتگیری آینده، اولویتها را مشخص میسازد و تصمیمهای امروز را در پرتو پیامدهای آینده اتخاذ میکند.
برایطرح یک برنامهریزی استراتژیک میتوان سه گام اساسی را درنظر گرفت و براساس آن طرح استراتژیک را برنامهریزی و اجرا کرد. این سه گام عبارت است از:
گام اول: موضوع خود را بهعنوان یک سازمان مشخص کنیم (کجا هستیم‚)
گام دوم: در آینده در نظر داریم چه موضعی داشته باشیم (به کجا میرویم)
گام سوم: برای رسیدن به هدف یک رویکرد بنا کنیم و آن را به مرحله اجرا درآوریم.
ویژگیهایگام اول: در این مرحله 5 تا 10 درصد وقت صرف برنامهریزی میشود. بهعبارتی در این گام برنامهریزی نقش عمدهای ندارند فقط جایگاه و وضعیت کنونی سازمان تعیین میشود و درحقیقت مشخص میگردد که در ابتدای کار کجا هستیم.
ویژگیهای گام دوم: برنامهریزی در این گام نقش مهمی را ایفا میکند و 40 تا 60 درصد وقت گروه را برنامهریزی به خود اختصاص میدهد. کیفیت تصمیمات این گام بر کامیابی برنامهریزی استراتژیک تاثیر بسزا دارد.
ویژگیهایگام سوم: در این مرحله نیز 40 تا 60 درصد وقت گروه صرف برنامهریزی میشود. درخلال این گام گروه استراتژیها را برای تحقق چشمانداز تدوین میکند. درطول اجرای گام سوم، گروه طراحی تاکتیکی را آغاز میکند که به تحقق طرح استراتژیک کمک خواهدکرد (براین کوبین،1376).
محدودیتهای برنامهریزی استراتژیک