پیشینه تحقیق روابط عمومی

-------

پیشینه تحقیق روابط عمومی
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 14
حجم فایل: 29
قیمت: 42127 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 14
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
تعریف روابط عمومی
اصطلاح روابط عمومی، ترجمه واژه انگلیسی Public Relations برای نخستین باردر آمریکا در اتحادیه راه آهن به کار برده شد و در ایران نخستین بار در شرکت نفت به کار رفته و دفتری در آن شرکت ایجاد شد. روابط عمومی را در زبانعربی (العلاقات العامه) ترجمه کردهاند (غفوری،1385).
تاریخچه روابط عمومی
از ابتدای تاریخ بشر تاکنون همواره افراد هوشمندی بودهاند، که این شناخت را در جهت ارتقای خود با دیگران به کار گرفتهاند و نوعی روابط عمومی رادر کارهایشان اعمال کردهاند. در تمامی دوره های دموکراسی از جمله از جمهوری روم گرفته تا نظام کنونی، رسالهها، مقالهها، سخنرانیها و دیگر قالبهای خطابه به قصد سلطه به افکار عمومی به کار گرفته شدهاند (جیمز، 2001).
البته کشورها و نهاد های غیر دموکراتیک هم، این ابزارها را بهخدمت گرفتهاند، اما در جایی که امکان بحث و انتقاد وجود ندارد، امکان تعالی به سوی گفت و شنود نیز که ما آن را وظیفه روابط عمومی در مسئولانهترین و جامعترین شکل اجتماعیاش مرتبط میدانیم، نمیتواند وجود داشته باشد. به طور مسلم فعالیتهای روابط عمومی همیشه دو طرفه است اما در جامعه دموکراتیک افراد در تغییر، تفسیر و بحث درباره پیامهایی که دریافت میدارند، آزادانه میتوانند در صورت تمایل با پیامهای دریافتی مخالفت کرده و عکسالعمل دلخواه خود را نشان دهد.
نحوه بسیار خوب آن استفادهاز مهارتهای روابط عمومی برای پیشبرد در دموکراسی جریان انقلاب آمریکاست.توماس پین و ساموئل آرانه دو تن از مبلغان بزرگ نویسندگان، سخنرانان، مناظره گران و سازمان دهندگان این انقلاب بودند. برای توجه افکار عمومی حتی وقایع و مراسم جدیدی را خلق کردند.
تکیه انگلیسیها به قدرت و برتری نظامشان، نادیده گرفتن افکار عمومی و عدم مقابله با انقلابیون عواملیبودند که به این مبلغان کمک کرد. در پیشبرد جنبشهای اجتماعی و نهضتهای اجتماعی و نهضتهای اصلاحطلبانه قرن ۱۹ یکی از مشهورترین آن نهضت جمع آوریاعانه و بسیج افکار عمومی و القای بردگی سیاه پوستان بود. بعد از دهه ۱۹۳۰در بنگاه های تبلیغاتی پررونق هالیوود که به کمال خود رسید، در شیوه زندگیآمریکایی که به تدریج مدیران اقتصادی گسترده تری را به فعالیتهای روابط عمومی عرضه داشت، دگرگونیهایی رخ داد که گرایش عمده اجتماعی در قرن ۱۹ (صنعتی شدن، شهرنشینی و نوسازی) با تکامل پیشرفت روابط عمومی، پیوند تنگاتنگ داشته است. میتوان گفت، اصطکاک ناشی از مقابله یغماگران و روزنامهنگاران افشاگر موجب ایجاد جرقه ای شد که روابط عمومی نوین را پدید آورد و مردم فهمیدند که قدرت اعتراض به عملیات استثمارگرایانه تجاری را دارند (فهیمی، 1385).
