پیشینه تحقیق استراتژی

-------

پیشینه تحقیق استراتژی
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 25
حجم فایل: 98
قیمت: 46239 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 25
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
فهرست مطالب:
استراتژی
مفهوم استراتژی و تاریخچه آن
استراتژی چیست؟
و...
مفهوم استراتژی و تاریخچه آن
منظوراز مفهوم استراتژی، محتوا و ماهیت آن است. استراتژی در ابتدا یک واژة نظامی بود. ( ارمسترانگ، 1384) این واژه از لغت یونانی strategos به معنای هنر ژنرال¬ها اقتباس شده است. مرکب از" استراتوس" به معنی ارتش و" اگو" به معنی رهبر گرفته شده است. در ارتش، استراتژی کار ژنرال¬هاست، همچنان که در کسب و کار نیز وظیفة مدیران ارشد است. (غفاریان و کیانی، 1383) اولین آثار مکتوب در این زمینه به حدود2500 سال پیش باز می¬گردد. اما سابقه¬ی کاربرد این مفهوم در حوزه مدیریت و بازرگانی به دهه¬ی 50 میلادی و در حقیقت به زمانی باز می¬گردد که نظریه پردازان سیتسم¬های طبیعی، عامل محیط را در مطالعه سازمان¬ها وارد ساختند. (کویین و همکاران، 1382) این واژه اولین بارتوسط چندلر در کتاب "استراتژی و ساختار " به کار رفت. چندلر که برای اولین بار واژه استراتژی را بکار برد، از نظر وی استراتژی به معنای تعیین هدف¬های بلندمدت¬یک سازمان و گزینش مجموعه اقدامات و تخصیص منابع لازم برایدستیابی به این هدف¬ها است. ( کویین و همکاران، 1382) در اوایل دهة ١٩٦٠، وزارت دفاع آمریکا مبانی برنامه ریزی استراتژیک ر ا پایه گذاری کرد. در دهة١٩٩٠ عصر جدید رویکردهای استراتژی با نظریات صاحب نظرانی مانند هنری مینتزبرگ و گری¬هامل آغاز شد. ( غفاریان و کیانی، 1383)
استراتژی چیست؟
هیچگاه پاسخ به¬یک سؤال تا این حد متنوع نبوده است. هریک از این پاسخ¬ها ابعادی از موضوع را توصیف کرده است:
چندلر (1962): استراتژی عبارت است از» تعیین اهداف و آرمان¬های بلندمدت و اساسی یک شرکت «
چایلد( 1972): استراتژی مجموعه ای از انتخاب بنیادی یا حساس است دربارة نتایج یک فعالیت و ابزار انجام آن.
کی (1999): استراتژی کسب و کار به هماهنگی بین قابلیت¬های نهفته و درونی شرکت با محیط بیرونی اش می پردازد.
دراکر(1995): تصمیم¬های استراتژیک را چنین تعریف می کند: « کلیة تصمیم¬های مربوط به اهداف شرکت و راه¬های رسیدن به آن. (همان ماخذ)
دائرة المعارف بریتانیکا، استراتژی را از دید نظامی(جایی که خاستگاه اولیهآن بوده) با تعبیر «هنر برنامهریزی و هدایت عملیات» معرفی کرده است و برای متمایز ساختن آن با تاکتیک سه ویژگی«گستره بیشتر عملیاتی، دوره زمانی بلندتر و جابجایی انبوه نیروها»را بیان میکند. در سوی دیگر این طیف، هنری مینتزبرگ به عنوان ¬یکی از متأخرین در این زمینه برای«استراتژی» پنج معنی پیشنهاد میکند: استراتژی به عنوان طرح ، استراتژیبه عنوان تمهید ، استراتژی به عنوان الگو ، استراتژی به عنوان وضعیت و استراتژی به عنوان دیدگاه . گروه مشاوران بوستون استراتژی را امری مربوطبه جایگاه سازمان در میدان¬هایرقابتی میدانند و مشاوران مککینزی آن رابا عبارت: «درک ابعاد مختلف ساختار صنعت و مبانی رقابت در آن» بیان میکنند. (کیانی و غفاریان، 1383)
ماهیت استراتژی، تشخیص فرصتهای اصلی وتمرکز منابع در جهت تحقق منابع نهفته در آن¬هاست. فلسفة استراتژی نشان می¬دهد که درون مایه اصلی استراتژی، فرصت¬ها هستند. بدون دستیابی به فرصت¬های استراتژیک، منافع استراتژیک به دست نمیآید. و بدون درک آن¬ها استراتژی امری کاملاً بی ثمر است. ( همان ماخذ) همچنین برای دستیابی به هدفنهایی در رقابت با سیر سازمان¬ها باید از استراتژی بهره گرفت. استراتژی منطق تجاری را برای سازمان به ارمغان می¬آورد. اگر هدف این است که بهترین باشیم پس باید استراتژی را به گونه ای طرح ریزی نمود که ما را به سوی بهترین شدن رهنمون نماید.
