پیشینه تحقیق نقش زنان در جامعه
پیشینه تحقیق نقش زنان در جامعهمبانی نظری نقش زنان در جامعهنقش زنان در جامعهتحقیق زنان در جامعهزنان در جامعهزنان-------
پیشینه تحقیق نقش زنان در جامعه
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 32
حجم فایل: 79
قیمت: 46239 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 32
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
قسمتی از متن:
پیشینه تاریخی نقش زنان
سیر تحول نقش زنان در ایران
مهمترین ویژگی زنان دریک قرن اخیر ایران این است¬که زنان دربسیاری ازجنبش¬های سیاسی و اجتماعی شرکت داشته¬اند. این ویژگی، موقعیت آنان را با سده¬های پیش از آن متمایز می¬کند. از طرف دیگر چون ایران در میان کشورهای خاورمیانه پیشتاز تحول بوده، حتی بعضی از مورخان، انقلاب هندوستان و یا انقلاب اکتبر روسیه را هم متأثر از تحولات ایران و انقلاب مشروطه می¬دانند.
به همین دلیل می¬توان گفت همانگونه که ایران در خاورمیانه پیشگام مدرنیزاسیون و تحولخواهی بوده، زنان ایرانی نیز نسبت به زنان خاورمیانه در جنبش¬های اجتماعی پیشتاز بوده¬اند. برای بررسی نمونه¬های عینی مشارکت زنان در جنبش¬های اجتماعی به دوره قاجاریه نگاهی میاندازیم: ساختار جامعه ایران تا دوره قاجاریه، ساختاری سنتی ـ مذهبی بود و این دنباله ساختی بود که در دوره صفویه به وجود آمده بود. در این دوره، اقتصاد جامعه، مبتنی بر کشاورزی بود. اگرچه موقعیت اقتصادیـاجتماعی زنان ایرانی برحسب وضع محل و عرف و سنن محلی متفاوت بود ولی به طور کلی می¬توان گفت که زنان از موقعیت و منزلت پائینی برخوردار بودند و فعالیت آنان به فرزند آوردن و انجام کارهای خانگی و گاهی کشاورزی محدود می¬شد و زنان در خارج از خانه مسئولیتی نداشتند (بهنام، 1356: 13). در دوره قاجاریه، گسترش ارتباط ایران با تمدن صنعتی غرب باعث تغییر در ساختار اجتماعیـاقتصادی جامعه و در نتیجه دگرگونی در زندگی و موقعیت اجتماعی زنان پایتخت و شهرهای بزرگ گردید ولی موقعیت اجتماعی زنان روستایی به دلیل دور ماندن آنها از ارزشهای غربی تغییرات عمده¬ای نکرد (تکمیل همایون، 1354: 29).
به تدریج اقتصاد روستایی حاکم بر شهرها جای خود را به مشاغل جدید داد و واحدهای اقتصادی جایگزین، موجب رفتارهای تازه¬ای در روابط اقتصادی گردید و سرمایه¬گذاری داخلی و خارجی توسعه یافت. پیدایش تقاضاهای فراوان برای تولیدات کشاورزی و صنایع دستی توسط زنان، روش زندگی آنها را تا حدودی تحت تأثیر قرار داد. اگرچه اضافه شدن نقش آنها در تولید بر نقش¬های سنتی مادری و همسری مسئولیت زنان را سنگین¬تر کرد ولی مشارکت در تولید، قدرت آنها را در خانواده بیشتر کرد و میزان جدایی دنیای زنان را از مردان کاهش داد. البته اشتغال زنان به مفهوم برابری حقوق اجتماعی آنان با مردان در این دوره نبوده است، بلکه درمقایسه با گذشته فقط آنان توانستند به طور محدودی عهده¬دار مشاغلی خارج از خانه گردند.